Naast taarten vind ik het ook erg leuk om te koken. Eén van mijn favoriete gerechten om te maken en om te eten heb ik klaar gemaakt en deze wil ik graag met jullie delen. Het is een simpel gerecht, maar met een heleboel smaak.
Biefstuk overgoten met jachtsaus, gebakken met champignons en geserveerd met aardappelkrieltjes
Benodigdheden (2 personen):
- 2 biefstukken, niet te dun en niet te dik.
- 1 bakje witte champignons
- 1 zakje ronde aardappelkrieltjes van de Jumbo
- Aardappelkruiden
- Biefstuk kruiden
- Jachtsaus
- Vloeibare bakboter
Methode:
- Allereerst neem ik de biefstuk en kruid deze met de biefstuk kruiden. Ik vind het lekker dat er een flinke laag overheen zit. Deze kruiden laat je een kwartier intrekken.
- Snijdt alle champignons in schijfjes.
- Giet een flinke scheut boter in twee koekenpannen. Voor de aardappeltjes een wat grotere. Laat de boter warm worden.
- Ondertussen doe je de hoeveelheid water dat op de verpakking van de jachtsaus staat in een steelpan en roer je met een garden, voor je het op het vuur zet, de jachtsaus er door heen. Zet deze dan op het vuur tot deze kookt. NIET laten doorkoken.
- Doe de gesneden champignons in de kleinste koekenpan en laat deze bakken.
- Doe ondertussen ook de aardappelkrieltjes in de pan en bak deze goudbruin. Wanneer deze goudbruin zijn, sluit je de pan af met een deksel en laat je ze nog voor 10 minuten op laag vuur staan. Hierdoor worden ze goed gaar.
- Als de champignons zacht zijn en gekrompen, leg je de biefstukken in de pan. Aan de hand van de dikte bepaal ik hoelang ik ze bak. Gemiddeld bak ik de biefstuk 3 minuten aan iedere kant. Als je doorbakken biefstuk wil, moet je ze natuurlijk langer laten bakken.
- Als de aardappels klaar zijn, kun je er nog aardappelkruiden overheen doen. Ik vind het lekker om er niet te weinig op te doen.
En dan is het smullen geblazen!
Ik hoop dat je hier wat aan had en eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten